Laps küsis mängurelvaga ähvardades koolikaaslastelt raha

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängurelvad. Pilt on illustratiivne.
Mängurelvad. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees.ee

Hommikul kella üheksa paiku sai politsei teate Elva gümnaasiumi esimese klassi poistelt, et 8-aastane koolikaaslane ähvardas neid relvataolise esemega ja küsis raha. Lastel raha anda ei olnud, misjärel poiss lahkus.

Ohu välistamiseks reageeris juhtunule viis politseipatrulli, kes asusid hoonet kontrollima. Info viitas, et poiss võib viibida majast väljaspool, ning ta tabatigi kella 10 ajal Elva kaupluse parklast. Ähvardajaks osutus 8-aastane Elva gümnaasiumi õpilane, kellel oli kaasas mängupüstol.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva kinnitas, et kui politsei saab teada esmased asjaolud, reageeritakse relvaga seotud vahejuhtumitele täie tõsidusega, välistamaks võimalikku ohtu.

Ta lisas, et vahejuhtumi lõppedes oli enim hea meel selle üle, et ohtu tegelikult ühelegi lapsele ega kooliperele ei olnud.

Elva gümnaasiumi direktor Tarmo Post märkis, et tänu politsei kiirele tegutsemisele ja õpetajate ning õpilaste sujuvale koostööle korrakaitsjatega säilitati koolirahu.

8-aastase poisi, tema vanemate, kooliõpilaste ja -personali nõustamise ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamisega tegeleb edasi Elva noorsoopolitseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles