Elamispindade käive tegi kuue aasta rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu teises kvartalis oli elamispindade käive 377 miljonit eurot, mis on viimase kuue aasta rekord. Korterite asemel turgutab käivet majade sektor.

Elamispindade tehingute käibe 9-protsendilise käibe kõrval kasvas eluasemelaenude käive 12 protsenti. Uusi eluasemelaene väljastati teises kvartalis 199,4 miljonit eurot, selgub Kinnisvaraweb'i statistikast.

Kasvava laenukäibe arvelt on pisut kerkinud kogu elamispindade tehingute laenuga finantseerimise määr. Kogu elamispindade tehingute käibest finantseeriti teises kvartalis 52,8 protsenti kvartal varem olnud 48,5 protsendi vastu.

Olukorras, kus üüriturg hakkab investorite jaoks sära kaotama ja uute üüriinvesteeringute maht väheneb väheneb ka äriettevõtete elamispindadega tehtavate tehingute arv.

Nii võib prognoosida, et lähemate kvartalite jooksul suureneb eraisikute tehingute osakaal elamispindade turul ja see suurendab ka eluasemelaenudega elamispindade tehingute finantseerimise määra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles