Eesti uus suursaadik Hispaanias andis üle volikirja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti uus suursaadik Hispaanias andis Hispaania kuningale üle oma volikirja.
Eesti uus suursaadik Hispaanias andis Hispaania kuningale üle oma volikirja. Foto: Hispaania kuningakoda

Eesti uus suursaadik Hispaania Kuningriigis Rasmus Lumi andis eile Madridis Hispaania kuningale Felipe VI-le üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses väljendasid suursaadik Lumi ja kuningas Felipe VI rahulolu väga heade kahepoolsete suhete üle. Kõneleti ka liitlassuhete olulisusest ning ühise tegutsemise vajadusest NATO kontekstis, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Kuningas Felipe VI avaldas muret Ukraina viimaste arengute üle ning rõhutas Euroopa uue julgeolekuolukorra valguses vajadust luua paremaid omavahelisi energiaühendusi.

Suursaadik Lumi tänas kuningas Felipe VI-ndat Hispaania panuse eest NATO õhuturbesse Balti riikides ning rõhutas, et üksteise julgeoleku- ja muude murede mõistmine on heade liitlassuhete alus. «Ühine tegutsemine ohtude ärahoidmisel toob kindlasti parima tulemuse,» märkis suursaadik Lumi.

Rasmus Lumi on sündinud 8. novembril 1975. aastal ning lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna. Välisministeeriumis alustas ta tööd 1995. aastal juriidilise osakonna nooremreferendina. 1999. aastal oli Lumi juriidilise osakonna rahvusvaheliste lepingute büroo direktor, misjärel siirdus tööle Eesti Alalisse Esindusse ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis. Vahemikul 2002-2005 töötas Lumi kantsleri abina ning aastatel 2005-2006 personaliosakonna peadirektorina. Aastatel 2006-2009 oli Lumi ajutine asjur Eesti suursaatkonnas Ottawas ning vahemikul 2009-2010 peakonsul Peterburis. Vahemikul 2010- 2013 töötas Lumi konsulaarosakonna peadirektorina ning alates 2013. aastast personali peadirektorina.

Suursaadik Lumi on abielus ning tal on kaks tütart. Ta kõneleb inglise, hispaania, vene ja soome keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles