Võiduparaad Hiiumaal toimub järgmisel aastal pisut väiksemas mastaabis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu toimus võidupüha paraad Valgas.
Tänavu toimus võidupüha paraad Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmise aasta juunis Hiiumaal peetav võiduparaad peetakse veidi väiksemas isikkoosseisus kui mandril tavaks.

«Kui mandril on paraadil marssinud reeglina 1200-1300 inimest, siis Hiiumaal jääb see 800-900 vahepeale. Täiesti arvestatav osa tehnikat Hiiumaale kindlasti tuleb, aga kas just kõige suurem ja raskem osa,» ütles BNSile Hiiu maavanem Riho Rahuoja ja avaldas samas lootust, et tehnika poolest ei jää paraad olulisel määral alla mandril toimunutele.

Rahuoja hinnangul võib esineda vajadus muuta praamiliikluse korraldust, et kogu tehnika õigeks ajaks saarele tuua. «Suure tõenäosusega on meil ikkagi vaja teha lisareise – regulaarreisidega me jääksime natuke hätta. Loodame, et kalender ka natuke aitab: kuna on jaanipäevaeelne aeg ja 22.-23. juuni on esmaspäev-teisipäev, siis need inimesed, kes enamasti tulevad puhkuse ajaks Hiiumaale jaanituld tegema, ehk tulevad juba reedel ja laupäeval kohale. Me loodame, et pühapäeval ja esmaspäeval on praami koormus natuke väiksem kui muidu jaanipäeviti,» selgitas Rahuoja.

Paraad toimub Kärdla keskväljakul, mille pikkus on ligi 160 meetrit. «Täiesti piisav on ka väljaku peatee laius 16 meetrit. Selle ala pikkuseks, mis paraadi toimumise ajaks ajutiselt suletakse, on umbes poolteist kuni kaks kilomeetrit,» täpsustas Rahuoja ja lisas, et et uut asfalti pole küll tarvidust kuhugi panna, kuid väiksemaid töid võib ette tulla.

«Meil remonditakse ära keskväljakul oleva pritsumaja torni piire, et kaameramehed saaksid seal ohutult tööd teha,» rääkis Rahuoja.

Kõik asjaosalised, kaasaarvatud ERRi esindajad, plaanivad uuesti kokku saada oktoobri lõpus või novembri alguses, et täpsemates detailides kokku leppida.

Teisipäeval kohtusid Hiiu maavalitsus ja kaitseliit, et täpsustada asukohti, kuhu väeosad enne paraadi kogunevad ja kust läbi marsivad. Kokku lepiti ka logistikat puudutavates kuupäevades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles