Poliitikud vaidlesid, kas eelarve pakub kindlustunnet või mitte

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Kuigi koalitsiooni ja opositsiooni esindajad olid tänases ETV saates «Foorum» ühel meelel selles, et 2015. aasta riigieelarves on palju positiivset, tõstatati küsimus, kas tulumaksumäära langetamine oli vajalik.

Opositsioonilise IRLi esindaja Margus Tsahkna ütles, et raske on on olla kriitiline, kui lastetoetused tõusevad ning kaitsekulud jäävad 2 protsendi tasemele SKPst, samas aga heitis ta ette, et eelarve on ikkagi 100 miljoni euroga miinuses, vahendas ERR Uudised.

Keskerakonda esindanud Jüri Ratas lisas positiivse poole pealt veel koolilõuna võimaluse laiendamise gümnaasiumiõpilastele ja tulumaksuvaba miinimumi tõusu, kuid avaldas kahetsust, et tulumaksumäär langeb tulevad aastal 21 protsendilt 20 protsendile ning tõstatas ühtlasi küsimuse, kas see on ikka «kindlustunde-eelarve», nagu peaminister Taavi Rõivas seda riigikogule üle andes nimetas.

Reformierakondlane Remo Holsmer ei nõustunud Ratasega, et tulumaksu alandamine kuidagi halvendaks kellegi olukorda.

Indrek Saar (SDE) ütles, et eelarvet saab alati teha paremini, kuid koalitsioon andis endast maksimumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles