Margus Tsahkna: puudega inimesed puu taha?

Margus Tsahkna
, riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Kui valitsus peab käimasolevat töövõimereformi oluliseks sammuks suunas, et puudega inimesed leiaksid ühiskonnas jõukohast rakendust, saaksid sobiva töökoha ning ka vajalikke abivahendeid töötamiseks, leiavad kriitikud, et praegu kavandatud kujul see reform erivajadustega inimeste probleeme lahendada ei aita.

Kui kooseluseaduse puhul oli igaühel oma arvamus, siis vastuvõtmisel olev töövõimereform on jätkuvalt avalikkuse eest varjul, kuna nii keerulisse teemasse ei ole kellelgi mahti süveneda. Seda eriti olukorras, kus erivajadustega inimeste igapäevaprobleemid on ju mugavalt avalikkuse eest peidus ning sünnipäevalauas neil teemadel eriti ei räägita.

Puudega inimesed koos oma toetajatega kogunevad sel laupäeval juba teist korda üleriigilisele meeleavaldusele. Tegu on ajaloolise sündmusega. Ei ole tavapärane, et erivajadustega inimesed ja nende lähedased sellises mahus avalikult sõna võtaksid. Nad on mures oma tuleviku pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles