Pildid: mereväe lipulaev Admiral Cowan naaseb teenistusse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan lastakse pärast pea kolm kuud kestnud hooldustöid taas vette ning saab merekatsetuste läbides asuda teenistusse.

Augusti keskpaigas alanud plaanijärgsete hooldustööde käigus uuendati täielikult miinijahtija kerevärv, viidi läbi miinijahtimise sonari hooldus ning tehti rida muid suuremaid ning väiksemaid parandustöid, teatas kaitseväe peastaap.

«Esmalt torkab muidugi silma, et laev näeb palju parem välja. Saime tööde käigus välja vahetada kulunud laevaosad ning kõrvaldada defektid, mis kasutamise käigus paratamatult tekivad,» rääkis miinijahtija Admiral Cowan komandör vanemleitnant Tanel Leetna. «Olen tulemustega rahul. Uhkem on sõita sellise laevaga,» lisas ta.

Pärast miinijahtija vettelaskmist tehakse laeva merekatsetused ning sonaritestid ning juba järgmisel nädalal ootab miinjahtija Admiral Cowani meeskonda ees ühisharjutus Tallinnasse saabuva Hollandi mereväe eskaadriga. Hooldustöödeks kulunud aega sai enne dokki minekut NATO 1. miinitõrjeeskaadris teeninud laeva meeskond kasutada puhkusteks.

Miinijahtija Admiral Cowani hooldustööd tegi BLRT Grupp, kellega kaitsevägi on sõlminud raamlepingu. Admiral Cowan on üks kolmest Eesti mereväe Sandown-klassi miinijahtijatest. Teised sama klassi laevad on miinijahtijad Sakala ja Ugandi. Lisaks miinijahtijatele on mereväes kasutusel ka tuukri- ja toetuslaev Tasuja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles