Riigikogus on arutelu all monopolide seadus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Tuus: «Mida kallim monopoolne hind, seda kasulikum valitsusele.»
Marika Tuus: «Mida kallim monopoolne hind, seda kasulikum valitsusele.» Foto: Peeter Langivits

Riigikogus on arutlusel monopolide ohjeldamise seadus,  erinevad kõnelejad on läinud oma ettekannetes seadusest üsna kaugele.

Keskerakondlane Marika Tuus arutleb seaduse üle sedamoodi: «See oligi seaduse mõte, et Tallinnas vee hind tõuseks enne valimisi, see on üks osa Tallinna vastu suunatud paketist.»

Tuus lõpetas oma ettekande süüdistusega praeguse valitsuse suunas: «Mida kallim monopoolne hind, seda kasulikum valitsusele.»

Samuti keskfraktsiooni esindav Toivo Tootsen oli kõnepuldis järgmine: «Ma õnnitlen seaduse taga olevaid noorpoliitikuid! Sellest on näha, et nad on lihtsalt alustanud oma valimiskampaaniaga.» Tootsen lisab, et seaduse taga olevad poliitikud soovivad endale lihtsalt rahvameeste mainet külge kleepida.


Tootseni sõnul praegu arutlusel olev eelnõu ei muuda Tallinna vee hinnas midagi. Keskerakondlane lõpetab oma ettekande hinnanguga Jüri Mõisale.  «Ma ei ütle, et isand Mõis on rumal inimene, aga ju tal olid muud põhjused Tallina Vee müügiks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles