«Sõida tasa üle silla»

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kreismann
Kersti Kreismann Foto: Peeter Langovits

Selle lause tõttu sai eesti keel rahvusvahelisel keelte iludusvõistlusel itaalia keele järel teise koha. Itaalia keel on kõigile tuttav, aga vaat eesti keel, see on juba midagi, mõtlesid ilmselt maineka Inglise kriminaalsarja «Inspektor Banks» stsenaristid.

Nii kirjutasid nad sarja sisse eestlanna, kes räägib puhtas eesti keeles, ja et ilust midagi kaduma ei läheks, otsisid rolli tõelise eestlanna: koolitatud häälega kogenud Eesti Draamateatri näitleja Kersti Kreismanni (67).

Et keele ilust midagi kaduma ei läheks, vahendab sarja teistele tegelastele tema sõnu tõlk. Kreismann, kes teatrilava kõrval mänginud mitmetes eesti filmides ja sarjades, sai väärtusliku kogemuse suure maailma teletegemisest. Aga Leedsi elanikud said kuulda, kuidas kõlab maailma (peaaegu) kõige kaunim keel. Sarja uus hooaeg jõuab ekraanile järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles