Laar Keskerakonnale: mul on kahju, et me teid kiusame

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

IRLi esimees Mart Laar ütles täna monopolide ohjeldamise seaduse vastuvõtmisel, et selle abil suudetakse ära hoida järjekordne kodukulude kasv ning asuda monopole reaalselt ohjeldama.

Mart Laar alustas oma esimest ettekannet pöördumisega eelnevate esinejate poole: «Hea Keskerakond, IRLi liikmena ma saan teist aru ja mul on kahju, et me teid kiusame.»

Laar ei kiitnud heaks hommikuste arupärimiste sisutust, viidates näiteks küsimusele, kus Keskerakond tundis huvi Guantanamo vangide kohta. Laar lõpetas oma ettekande kindla veendumusega: «Me võtame selle eelnõu vastu, me kaitseme eestlaste huve, me paneme hinnatõusu seisma.»

«Taaskord sai kinnitust asjaolu, et Keskerakondlik linnavalitsus pole suutnud või tahtnud monopolide tegevust ohjeldada.  See ongi toonud kodudele kommunaalkulude hinnatõusu.»

Laar tuletas meelde ekspertide seisukohti, mille kohaselt ei ole probleem mitte Tallinna Vee erastamises, vaid Tallinna linnavalitsuse soovimatuses hindu kontrolli all hoida.

IRLi esimees avaldas lootust, et president monopolidevastase seaduse kiirelt välja kuulutab.

Samuti IRLi fraktsiooni kuuluv Urmas Reinsalu esines pärast Laari: «Tallinna Linnavalitsus on jätnud oma elanike huvid kaitsmata. Kuna kohalik omavalitsus ei taha oma tarbijat kaitsta, siis peab konkurentsiamet hinna paika panema. Reinsalu leidis ettekandes, et Tallinna Vee kasumis on õhku kuskil 25 protsenti. «Seadus ei too mingit vee hinnatõusu,» lisas Reinsalu lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles