Aleksei Turovski kandideerib riigikogusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Turovski
Aleksei Turovski Foto: Peeter Langovits

Tuntud zooloog, saatejuht ja autor Aleksei Turovski kandideerib 2015. aastal riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas.

Turovski sõnul kannustab teda poliitikas osalema vajadus suurendada huvihariduse kättesaadavust ning soov osaleda haridus- ja tervishoiupoliitika kujundamises.

«Loomariigis on järglaste eest hoolitsemine, nende õpetamine ja treenimine iseseisvaks eluks loomulik protsess, inimestele tuleb mõnikord ka lapsevanemaks olemist õpetada. Aastaid laste ja noortega töötanud inimesena pean ma väga oluliseks, et kõigil lastel oleks võimalik saada huviharidust ja et kõigi laste jaoks oleksid avatud haridusvõimalused vaatamata perekondlikule taustale,» ütles Aleksei Turovski.

«Naljamehed võiksid öelda, et loomaaiast poliitikasse tulemine on väga loogiline samm, Aleksei jaoks on see küll suur pööre, aga siiski hoolikalt läbikaalutud otsus,» ütles sotside Tallinna piirkonna esimees Rainer Vakra.

«Eesti poliitika saab enda ridadesse tähelepaneliku ühiskonnaelu mõtestaja, kelle häält ja vahedat sõna teavad vist küll kõik Eesti inimesed. Sotsiaaldemokraadid ootavad Alekseid pärast valimisi riigikogusse tema rikkaliku kogemustepagasi ja väärt ideedega, mis aitavad lisaks programmile kindlasti rikastada ka poliitilist kultuuri,» lausus Vakra.

Aleksei Turovski on üle 40 aasta olnud seotud Tallinna loomaaiaga, ta on õpetanud Tartu Ülikoolis ja õpetab Tallinna ülikoolis etoloogiat ning Euroülikoolis loomade mitmekesisust. Lisaks on Turovski mitmete loomariigist kõnelevate raamatute autor. 2010. Aastal pälvis Aleksei Turovski Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles