CV Keskus: palgatõus peab jätkuma

Henry Auväärt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad ei taha suuremaid kulutusi oma taskust kinni maksta
Ettevõtjad ei taha suuremaid kulutusi oma taskust kinni maksta Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi palgasurve on kergelt vähenenud, peab palgatõus jätkuma, kinnitab CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Keskmine soovitud brutopalk oli kolmandas kvartalis CV Keskuse andmetel 1096 eurot.

Eesti keskmine brutopalk oli aga teises kvartalis Statistikaameti andmetel 1023 eurot ning viimaste aastate trendi järgides võib see läbida kolmandas kvartalis kerge languse.

Seega võime järeldada, et kuigi palgasurve on kergelt vähenenud, peab palgatõus jätkuma, kuna tööotsijate soovid on kõrgemad kui reaalne keskmine palk.

Palgatõusu jätkumist näitab meile ka fakt, et tööandjate keskmine palgapakkumine jäi kolmandas kvartalis vahemikku 713-1106 eurot.

Näen, et peamine põhjus, miks tööandjad palkasid korrigeerima peavad, on vähenev tööjõud. Vajalike spetsialistide ning oskustööliste nõudlus ületab turul pakkumist ning seepärast on teatud valdkondades märgata ka töötajate üleostmist.

Veelgi enam, kui ettevõte ei suuda pakkuda turul konkurentsivõimelisi tingimusi, on neil aasta-aastalt keerulisem ka töötajaid kinni hoida, kuna tekib juba surve konkureerivate tööandjate poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles