Türgi lubab USAl kasutada oma baase ja asub treenima Süüria mässulisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi kurdid jälgivad mäe otsast teisel pool piiri Kobanes toimuvat.
Türgi kurdid jälgivad mäe otsast teisel pool piiri Kobanes toimuvat. Foto: SCANPIX

Türgi lubab Ühendriikidel kasutada oma lennuväebaase õhulöökideks Islamiriigi (IS) äärmuslaste vastu ja hakkab välja õpetama Süüria mõõdukaid ülestõusnuid, teatas täna Washington.

NATO liige Türgi on kasvava surve all osaleda aktiivselt USA-juhitavas koalitsioonis, mis korraldab Süürias ja Iraagis pühasõdalaste vastu õhurünnakuid.

USA kaitseminister Chuck Hagel ütles, et Türgi nõustus lubama USA-l kasutada õhulöökideks oma baase, teiste seas Incirliki lennuväebaasi Süüria piiri lähedal.

Vastavalt saavutatud kokkuleppele hakkab Ankara pakkuma ka väljaõpet Süüria mõõdukatele ülestõusnutele, kelle abil loodetakse tugevdada ISi vastaseid maavägesid.

USA sõjalised planeerijad on korduvalt hoiatanud, et õhurünnakutest üksi ISi võitmiseks ei piisa.

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu  kutsus eile toetama sõjaliselt Süüria mõõdukat opositsiooni, et luua sõjast haaratud riigis kolmas jõud nii režiimi kui ka niinimetatud pühasõdalaste vastu.

Kurdide omakaitsejõud korraldasid ööl vastu tänast Süüria-Türgi piiri lähedal Kobanes ISi vägedele vasturünnaku, lahingud käivad ka strateegilise piiripunkti pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles