Vene toll avastas Eestist tulnud kaubikust 375 kilogrammi toitu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduained.
Toiduained. Foto: Toomas Huik

Vene toll pidas eelmisel nädalal Eesti-Vene piiril Jaanilinnas kinni Peterburi elaniku, kes üritas sanktsioone eirates tuua Venemaale 375 kilogrammi toiduaineid.

Tollitöötajad ning veterinaar- ja fütosanitaarkontrolörid avastasid Peterburi elaniku Ford Transitit kontrollides suure hulga toiduaineid, mille kogus ei olnud selgelt mõeldud isiklikuks kasutuseks ja on seega vastuolus kehtivate seadustega, teatas täna Peterburi ja Leningradi oblasti veterinaar- ja fütosanitaarkontrolliteenistus.

Kaubikus oli kokku 272 kilogrammi kala, kaheksa kilogrammi juustu ja 95 kilogrammi muid toiduaineid, muu hulgas artišokid, spargel, seened, kress-salat, redis ja sibul.

Vene tolliametnikud ei lubanud toiduaineid riiki sisse ja lasid Peterburi elanikul need Eestisse tagasi toimetada. Vene ametiasutuse teatest ei selgu, millisel kuupäeval sündmus aset leidis.

Venemaa kehtestas 7. augustil enamikele toiduainetele täieliku sisseveokeelu Euroopa Liidust, Ameerika Ühendriikidest ja teistest lääneriikidest. Venemaa kehtestas toiduainete sisseveokeelu vastusammuna lääneriikide sanktsioonidele Venemaa tegevuse pärast Ukrainas. Venemaa elanikele jõi võimalus tuua toiduaineid lääneriikidest kaasa isiklikuks tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles