Kaitsepolitsei pidas kinni kelmusekahtlusega Kohtla-Järve linnavolinikud

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Saltõkov ja Juri Saltõkov.
Jevgeni Saltõkov ja Juri Saltõkov. Foto: Kohtla-Järve linna koduleht

Kaitsepolitsei pidasid eile kinni kaks Kohtla-Järve linnavolikogu keskerakondlasest liiget, kahtlustatuna linna noortekeskuses töötades kelmuse toimepanemises.

Kaitsepolitsei kahtlustab isa ja poega 60-aastast Juri Saltõkovi ja ja 33-aastast Jevgeni Saltõkovi ühiselt kelmuse toimepanemises, mis oli seotud Kohtla-Järve Noortekeskuse igapäevase tegevusega, ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova.

Isa ja poeg Juri Saltõkov ja Jevgeni Saltõkov on mõlemad Kohtla-Järve linnavolikogu liikmed ja kuuluvad Keskerakonda. Juri Saltõkov kuulub Kohtla-Järve linnavolikogu noorsoo- ja spordikomisjoni ning Jevgeni Saltõkov sotsiaalkomisjoni.

Prokuratuur ei ole praegu veel otsustanud, kas taotleb kahtlustatavate vahistamist, aega on selleks kolmapäevani.

Kohtla-Järve noortekeskus on linnavalitsuse eelarvest finantseeritav asutus. Kahtlustuse kohaselt korraldasid Juri ja Jevgeni noortekeskusesse fiktiivselt mitmete isikute tööle võtmise, kes seal tegelikult kunagi  ei töötanud. Tööle vormistatud inimeste nimele laekunud töötasu võtsid kahtlustatavad endale.

Lisaks Jurile ja Jevgenile on kriminaalasjas veel rida kahtlustatavaid. Võimalike kuritegude toimepanemise täpne aeg ja viis selgitatakse välja kohtueelse uurimise käigus. Detailsemaid menetlusandmeid ei ole praegu võimalik uurimise huvides avalikustada.

Karistusseadustik näeb ametiisiku poolt toime pandud kelmuse eest kohtus süüdimõistmisel ette ühe- kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles