Hille Hanso: ühel hetkel on Türgi sunnitud ISILi vastasesse võitlusse sekkuma

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISILi võitleja värbamisvideos.
ISILi võitleja värbamisvideos. Foto: SCANPIX

Kuigi Türgi näeb võitlust terrorirühmituse ISIL vastu praegu veel Süüria ja Iraagi siseasjana, usub Istanbulis töötav ajakirjanik Hille Hanso, et sündmuste kuhjudes on Türgi siiski sunnitud konflikti sekkuma.

Üks Türgi sekkumise põhjus võiks olla see, kui mõni ISILi [Islamic State of Iraq and the Levant] terroriakt toimuks Türgi territooriumil, selgitas Hanso Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

«Praegu on Türgi võtnud prioriteediks võimalikult range kontrolli hoidmise enda territooriumil, võitlust ISILi vastu Süüria territooriumil näeb Türgi kui sekkumist teise riigi siseasjadesse ja ka siseriiklikult ei ole sõttaminekule Süüria vastu suurt toetust.»

Pigem ootab Türgi Hanso sõnul rahvusvaheliselt koalitsioonilt Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi kukutamist või siis vähemalt tolle vastu võitlevate mõõdukate vastupanuliikumiste toetamist.

«Türgi näeb, et kuna al-Assadi võimutsemine Süüria territooriumil oli põhjus, miks ISILi taolised terroristid said seal üleüldse nii suureks kasvada, siis USA peaks toetama nende arusaama, et al-Assadi režiim tuleks kukutada,» märkis Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles