Täna saab tasuta programmeerimist õppida

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: Joe Raedle / AFP

Tänase e-õppe päeva raames korraldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) veebiseminari programmeerimise õpetamiseks.

Seminarile on oodatud kõik täiskasvanud, kel puudub varasem programmeerimiskogemus.

E-õppe päeval tutvustatakse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutamise võimalusi ja teadvustatakse ühiskonda tehnoloogilistest võimalustest, teatas innovatsioonikeskuse pressiesindaja.

Sel aastal on e-õppe päev liitunud üle-euroopalise programmeerimisnädalaga ning fookuses on programmeerimise telgitaguste tutvustamine täiskasvanutele. HITSA koolitusosakonna juhi Egle Kampuse sõnul on esmased teadmised programmeerimisest muutumas üha möödapääsmatumaks. «Kursusel näitame, kas ja kui lihtne programmeerimine tegelikult on, ning et kunagi pole liiga hilja, et alustada selle õppimist,» lisas Kampus.

Seminaril tutvustatakse programmeerimise algtõdesid Codecademy e-kursuste abil. Codecademy on spetsiaalselt programmeerimise õpetamiseks ja õppimiseks loodud tasuta veebikeskkond. Ühetunnise veebiseminari viib läbi  Peeter Marvet, kes HITSA eestvedamisel on kaks Codecademy e-kursust (HTML/CSS ja JavaScript) eesti keelde tõlkinud.

Veebiseminar algab täna kell 15:00. Seminar salvestatakse ja see on hiljem ka järelevaadatav. Lisainfo ning registreerimine siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles