«Foorum»: kooseluseadusest ei peaks saama valimiste peateema

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeal kogunenud kooseluseaduse vastased.
Toompeal kogunenud kooseluseaduse vastased. Foto: Jaanus Lensment

ETV saates «Foorum» osalenud poliitikute hinnangul ei peaks kooseluseadusest saama üks tähtsamatest teemadest eelolevatel riigikogu valimistel.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on teatanud, et võtab riigikogus läbi surutud kooseluseaduse tühistamise enda peateemaks valimistel, sest peab seadust halvaks ja tarbetuks, IRLi liige Urmas Reinsalu tõdes «Foorumis», et kooseluseadus on Eesti ühiskonna jaoks valuline teema, tema sõnul on tal kahju, et seadust menetleti viisil, mis tõmbas ühiskonna kaheks, vahendas ERR Uudised.

Sotsiaaldemokraat Karel Rüütli sõnas, et samasooliste kooselu reguleerimine ei ole ühiskonna suurim valupunkt, ta lisas, et kooseluseaduse eelnõu ei olnud erakondade ega riigikogu fraktsioonide eelnõu, vaid saadikute eelnõu ning kui see muudab osade inimeste elu turvalisemaks ja õnnelikumaks, siis las ta olla.

«Me ei tohiks teha inimestele rohkem haiget, väga paljud on senise arutelu käigus saanud haiget, ühiskond on rohkem katki nende arutelude tõttu, minu meelest ei peaks ükski vastutustundlik ühiskonnategelane ja poliitik tahtlikult inimestele haiget tegema,» rääkis reformierakondlane Urmas Paet, väljendades lootust, et kooseluseadusest ei tule valimiste teemat.

«Vaieldamatult see teema teeb inimestele haiget, kui keegi üritab seda jälle tõsta mingiks tohutuks poliitiliseks lipuks, mulle meeldiks kui Eesti jõuaks oma arusaamades ka selles küsimuses võimalikult ruttu normaalsete demokraatlike lääneriikide hulka ja poleks sarnane oma hoiakutes Venemaale, Valgevenele vms ühiskonnale,» lisas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles