Kooseluseaduse vastane heideti erakonnast välja

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. oktoobril hääletas riigikogu kooseluseaduse vastuvõtmise poolt. Riigikogu ees avaldasid meelt seaduse vastased, eesotsas Varro Vooglaiuga.
7. oktoobril hääletas riigikogu kooseluseaduse vastuvõtmise poolt. Riigikogu ees avaldasid meelt seaduse vastased, eesotsas Varro Vooglaiuga. Foto: Liis Treimann

Üle kümne aasta Keskerakonda kuulunud Silver Kuusik väljendas pärast kooseluseaduse nappi vastuvõtmist riigikogus oma Facebooki seinal vastumeelt nelja (eks)erakonnakaaslase poolthäälele.

«Eesti ühiskond jätkas oma allakäiguteed nende kõrgepalgaliste riigihävitajate otsuse näol!» alustas Kuusik. «Mul on häbi, et poolt hääletajatest neli kuuluvad Keskerakonda (Laasi, Toobal ja Sõtnik). Kaks esimest ehk aitab KAPO likvideerida, kuid kurb on, et nende nelja seas on ka Keskerakonna nn peaministrikandidaat Kadri Simson. Minu jaoks on mees ja on naine, koos on nemad paar ja nende suurim armastuse näitaja on abielu ning selles sündinud laps. Ülejäänu on väärastunud ja ühiskonda hävitav kooslus.»

Seepeale saabus talle kiri riigikogu liikmelt Lauri Laasilt: «Sina rott, sinu «likvideerimisega» tegelen personaalselt järgmisel nädalal. Kloun.»

Ülekeemine ja ähvardus on mõlemas kirjas, aga kõik see lõppes sellega, et pühapäeval arvati Kuusik Keskerakonnast välja. Laasi tegi oma lubaduse teoks: ta tegi erakonna juhatusele vastava avalduse ja juhatus kiitis selle kohe heaks. Juhatuses tõdes Kadri Simson, et tema isa, Tartu piirkonna juht Aadu Must soovitas Kuusikul postitus kustutada ja rahus edasi minna, kuid Kuusik seda ei teinud.

Tagaselja väljaviskamist peab Kuusik solvavaks. «Mu ainus soov pärast kümneaastast erakonnas viibimist oli see, et saaksin ennast ja oma maailmavaadet kaitsta,» ütles Kuusik. «Ma ei tea, millised likvideerimissanktsioonid hr Laasil veel plaanis on, ja esitasin seetõttu politseile avalduse ähvarduse pärast.»

Esmaspäeval viis ta Tartu Keskerakonna kontorisse 21 lahkumisavaldust, millele üleeile lisandus veel kaks ja täna tuleb Kuusiku hinnangul veel neli-viis juurde. Just need viimased on seotud sellega, et Edgar Savisaar määras end taas erakonna peaministrikandidaadiks ega andnud võimalust Simsonile, ning neli keskerakondlast hääletas kooseluseaduse poolt.

Riigikogu liige Lauri Laasi leidis, et kui juhatus temaga nõustus, oli see igati õigustatud.

Aga on see Keskerakonnas tavapärane, et süüdistatavat enne «hukkamist» ära ei kuulata?

Põhjendust ning seda, milliste reaktsioonidega kooseluseadusele on toime pidanud tulema riigikogu teiste fraktsioonide esindajad, loe edasi tänasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles