Laasi põhjendab tulist sõnavahetust: mul on emotsionaalselt raske aeg

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlane Lauri Laasi kohtus.
Keskerakondlane Lauri Laasi kohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakondlane ja riigikogu liige Lauri Laasi ütles, et tal on praegu keeruline ja emotsionaalne aeg, aga endise erakonnakaaslase Silver Kuusikuga oleks saanud asjad sellegipoolest ära klaarida, kui mees teda avalikult ei oleks maha teinud.

Laasil on piisavalt põhjust pinges olla - homme saab ta teada, kas Harju maakohus karistab teda võõras kirjakastis nuhkimise eest tingimisi vangistusega. Ja just sellisel keerulisel ajal hirmutas teda avalikult ka erakonnakaaslane likvideerimisega. Sellele ei jäänud aga Laasilt vastus tulemata.

Kutsusite [endist] erakonnakaaslast Silver Kuusikut rotiks ja klouniks. Miks selline sõnavalik? Kas mõnda tsiviliseeritumat väljendit ei oleks saanud valida?

Esiteks oli see isiklik kirjavahetus erakonnakaaslase… tolleaegse erakonnakaaslasega. Isiklikku kirjavahetust ma ei pea, erinevalt Silver Kuusikust, õigeks kommenteerida ja kusagil avalikustada. Teie ka ju oma isiklikku kirjavahetust ei tõtta küla peal avaldama ja sellest rääkima. Ja mis puudutab Silver Kuusiku avaldust [ta kirjutas Facebookis kooseluseadusele viidates: «Mul on häbi, et poolt hääletajatest neli kuuluvad Keskerakonda (Laasi, Toobal ja Sõtnik). Kaks esimest ehk aitab KAPO likvideerida, kuid kurb on, et nende nelja seas on ka Keskerakonna nn peaministrikandidaat Kadri Simson.»], see oli ikkagi avalikus inforuumis ilmutatud, mitte isiklik. Kui see oleks mulle isiklikult saadetud, poleks probleemi. Selle me oleks omavahel selgeks rääkinud.

Kas see ongi Keskerakonnas suhtlusstiil, et ei hoita tundeid vaka all?

Minu jaoks on muidugi praegu keeruline ja emotsionaalne aeg.

Kas kohtuasjaga seoses või mingil muul põhjusel?

Ikkagi kohtuasjaga loomulikult.

Kuidas suhtlus muidu Keskerakonna liikmete vahel on – kas tavaliselt käivadki teil sellised tulised vestlused omavahel?

Erakonnakaaslaste vahel on reeglina väga hea läbisaamine, sõbralikud suhted ja probleemid, kui neid ette tuleb, räägitakse omavahel silmast silma selgeks, mitte ei kirjutata Facebookis üksteise kohta taolisi asju nagu Silver Kuusik kirjutas.

Kas olete Kuusiku peale solvunud?

Solvunud… ma ei tea, see on tema (ohkab)… ma ei hakka Silver Kuusikuga siin debatti pidama ja oma aega sellele kulutama. Ma ei pea vajalikuks seda teemat enam edasi arendada.

Mida ta õppisite sellest juhtumist  - kuidas te järgmine kord sellises olukorras käituksite?

Ma arvan, et elu mind rohkem selliste inimestega kokku ei vii, kes kutsuvad mind avalikus inforuumis üles likvideerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles