Katrin Siska andis avalöögi valentinipäeva lauluvõistlusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindakivi kultuurikeskuse direktor Katrin Siska.
Lindakivi kultuurikeskuse direktor Katrin Siska. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil andis Lindakivi kultuurikeskuse direktor Katrin Siska heliharki vibutades avalöögi linnavalitsuse algatatud valentinipäeva lauluvõistlusele, mis peaks kulmineeruma järgmise aasta 14. veebruaril Nokia kontserdimajas toimuva lõppkontserdiga.

Lauluvõistluse korraldmiseks kulub hinnanguliselt 415 000 krooni, täpsed kulud selguvad aga konkursi käigus, kui saab selgeks esinejate arv ning sõlmitakse vastavad lepingud.

Valentinipäeva lauluvõistluse võitja saab auhinnaks 20 000, teise koha omanik 10 000 ning kolmandaks jäänu 6000 krooni. Rahvahääletuse võitnud laulu autorit premeerib linn aga 9000 krooniga.

Siska mainis, et lauluvõistluse eesmärk on tunnustada uudisloomingu kaudu kauneid eestikeelseid laule, mis räägivad sõprusest ja armastusest. Konkurss on jätk võistlusele Tallinna Laul 2009.

Lauluvõistlus on avalik ja sellest võivad osa võtta kõik era- ja juriidilised isikud. Konkurssi korraldab 11-liikmeline toimkond, mida juhib abilinnapea Yana Toom, tema asetäitja on Siska. Laulude hindamiseks valitakse žürii.

Žürii valib enne 15. novembrit lõppkontserdiks välja kuni kümme laulu ning need avalikustatakse Tallinna veebilehel www.tallinn.ee/laul. Inimesed saavad hääletada oma lemmiklaulu poolt 2011. aasta veebruaris Tallinna veebilehel. Võistluse võitja ning rahva lemmik avalikustatakse valentinipäeval, 14. veebruaril Nokia kontserdimajas toimuval lõppkontserdil.

Siska mainis tänasel pressikonverentsil, et enne lõppkontserti toimub ka väike tuur. Väljavalitud laule esitatakse Pärnus, Jõhvis, Rakveres ja Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles