Ministeerium: Murru vangide madratsite põletamised pole protestiakt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann

Justiitsministeeriumi kinnitusel ei ole viimastel päevadel Murru vanglas madratseid süüdanud vangid esitanud mingeid nõudmisi või proteste ning tegemist on tavaliste vandalismiaktidega.

Ministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus kinnitas Postimehele, et pühapäeval ja teisipäeval aset leidnud madratsipõlengud, mida saadeti kustutama suured päästejõud, said mõlemad alguse süütamisest.

«Tegemist ei ole rünnakuga kellegi vastu ja mingeid nõudmisi või proteste vangid esitanud ei ole. Tegemist on vandalismiaktidega, mille süüdlasi karistatakse ja kahju nõutakse neilt sisse,» kinnitas Kõmmus.

Pühapäeval süütas kinnipeetav Murru vanglas madratsi, mille vanglatöötajad kiiresti kustutasid.

Kuna madratsi põlengust oli koridori tekkinud suits, siis hoone ventileerimiseks kutsuti välja päästeamet, kellel on selleks olemas vajalik tehnika.

Et vangla näol on tegemist objektiga, mille puhul päästeamet reageerib kõrgemas valmisolekus, sõitsid kohale päästemeeskonnad Keilast, Nõmmelt, Paldiskist, Ristilt. Välja sõitis ka Lääne-Harju vanem-operatiivkorrapidaja ja Mustamäe autoredel ning kiirabi.

Eile süütasid kinnipeetavad Murru vanglas kaks madratsit. Vanglaametnikud alustasid kustutustöödega, mille viisid lõpule kiiresti kohale saabunud päästjad.

Vanglaametnikud evakueerisid kinnipeetavad ruumidest ning päästjad ventileerisid ruumid. Kiirabi viis ühe süütaja haiglasse et kontrollida, kas ta on vingugaasi sisse hinganud ning peale esmast tervisekontrolli toimetati ta tagasi vanglasse.

Mõlemal juhtumiga seoses algatas vangla kriminaalmenetluse süütajate karistamiseks. Tegemist oli mõlemal juhul sama kambri kinnipeetavatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles