Mitmekesine raamatusaak Postimehe inimestelt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Ala raamat «Ekraanirituaalid»
Janar Ala raamat «Ekraanirituaalid» Foto: Kultuur

Lisaks Eesti Meedia juhatuse esimehe Mart Kadastiku ja Arteri juhi Triin Tammerti ühiselt kirjutatud «Paarismängule» on oktoobris ilmunud veel kolm raamatut, mille autoriteks on Postimehe inimesed.

Postimehe kolumnisti ja Tallinna Ülikooli kirjandusprofessori Rein Veidemanni kolmest novellist ja ühest lühiromaanist koosneva «Arkaadia öö» keskmes on eesti haritlase lugu muutuvas ajas, tema ja talle lähedaste inimeste elu- ja hingedraama.

Veidemanni tegelaste eneseotsingud ja püüdlused põrkuvad kunagi kujutatud ideaalide ja tegelikkuse vahelises pingeväljas. Nagu Veidemanni eelmistes romaanides, nii raamib ka «Arkaadia öös» sündmustikku armastuse igatsus.

Kultuuritoimetuse muusika- ja kunstitoimetaja Janar Ala  «Ekraanirituaalid» on aga miniatuurikogu, mille pealkiri tuleneb sellest, et osaliselt on tekstid kirjutatud otse Facebooki.

Teisisõnu võib seda nimetada ka kogumikuks anekdootlikest lugudest, mille toimumispaigaks on linnaliinibussid, ostukeskused, juhuslikud kohtumised ja pealkuuldud kõnelused.

Kui muusikas on olemas termin nimega «easy-listening», siis «Ekraanirituaale» võib pidada «easy-reading’uks».

Juba Edasi aegadest Postimehe lugejatele tuttava ajakirjanik Stepan Karja mälestusteraamatut «Eelkoolid» iseloomustab Hando Runnel uue «Väikese Illimarina».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles