Latin ja Kivioja jäid Lõuna-Koreas 40 parema seast välja

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin.
Aleksandr Latin. Foto: Kristjan Teedema

Triatlonihooaja viimasel MK-etapil Lõuna-Koreas Tongyeongis olid eestlastest stardis mõlemad olümpialootused Kaidi Kivioja ja Aleksandr Latin.

1,5 km ujumisest, 40 km rattasõidust ja 10 km jooksust koosneval olümpiadistantsil anti esmalt start naiste võistlusele, kus Kivioja konkurentideks olid ka tänavuses WTS-sarjas suurepäraseid tulemusi saavutanud jaapanlanna Ai Ueda ja austraallanna Emma Jackson.

Lõuna-Koreasse enda olümpia kvalifikatsioonireitingut parandama sõitnud Kiviojal jäi seekord kiirusest puudu igal osaalal, sealhulgas ka oma trumpalal rattasõidus, kus kaotust liidritele kogunes enam kui kolme ja poole minuti jagu. Lõppaeg 02:12:11 tähendas eestlannale hooaja viimaselt etapilt 41. kohta. Võit läks Jacksonile ajaga 02:00:44.

Meeste arvestuses oli MK-karussellis juba kolmandat nädalat järjest stardis Aleksandr Latin, kes pärast Mehhikos saavutatud 29. kohta ja Kolumbia etapi ebaõnnestumist ihkas nüüd Lõuna-Koreas teha enda hooaja teise poole parimat tulemust.

Latin pidi oma võistlushooaja lõputurnee lõpetama 46. kohaga. Võitjale, lõuna-aafriklasele Henri Shoemanile kogunenud enam kui neljaminutilisest kaotusest tuli Latinil lõviosa rattarajal, ehkki positsiooniliselt andis eestlane enim kohti ära just jooksuetapi käigus. Latini finišiajaks märgiti numbrid 01:52:23.

Latini tänavuse hooaja parimaks tulemuseks MK-etapilt jäi juulikuus Hiinas saavutatud 17. koht. Kivioja edukamad stardid toimusid Euroopa karikaetappidel Tšehhis ja Tartus, kus ta mõlemal korral tuli seitsmendaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles