Ossinovski: kutse võiks omandada ka ühe või kahe aastaga

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teeninduskoolis õpitakse kokaks kolm ja pool aastat.
Tallinna teeninduskoolis õpitakse kokaks kolm ja pool aastat. Foto: Laura Oks / Postimees

Enamik keskhariduseta inimesi on haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski sõnul tööta või tööturul passiivsed, mistõttu läheb haridustee katkestamine riigile kalliks maksma.

See aga ei tähenda, et haridus- ja teadusministeerium, kus selle kohta koostatakse mõjuanalüüsi, plaaniks muuta keskhariduse Eestis kohustuslikuks. Ossinovski ütles ERR Uudistele, et peamiseks probleemiks just kutsekoolidest ja gümnaasiumidest väljalangemine, mitte nendesse astumine, sest 97 protsenti õpilastest läheb pärast põhikooli edasi õppima.

Seetõttu peaks tema sõnul «looma vajalikud tugistruktuurid kutsehariduses, et vähendada väljalangejate arvu». Ka pakub Ossinovski, et kõik inimesed ei peagi ilmtingimata õppima kolm aastat - nii mõnelegi piisaks tema sõnul ka kutsekvalifikatsiooni omandamisest ühe- kuni kaheaastase kutsehariduse programmi läbimise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles