Kodanik tahab viinaostmist andmebaasi panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laua viin.
Laua viin. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna ettevõtja Vladimir Gantsovski on saatnud presidendile, erakondadele, ajakirjandusele ja mitmele organisatsioonile ettepaneku muuta alkoholiseadust selliselt, et iga pudeli ostmine fikseeritakse ID-kaardiga ja salvestatakse üldisesse andmebaasi, kust oleks siis nii tööandjatel enne töövestlust kui ka valijatel enne valimisi võimalik vaadata, kui palju on töökohale või riigikogusse kandideerija alkoholi ostnud.

Vladimir Gantsovski soovitab oma pöördumises käsitleda alkoholi võrdväärsena narkootikumidega ning pakutav alkoholiseaduse muutmise ettepanek peaks tema sõnul olema tõhus samm «selle narkootikumi tõrjumiseks ühiskonna elust», kirjutas Saarte Hääl.

Gantsovski sõnul ei ole tegemist keeluseadusega, vaid inimestele antaks valikuvõimalus ning riik peaks andma soodustusi neile, kes teevad õige valiku ja ütlevad alkoholile ei.

«Me kõik ju teame, et joomine on paha, aga selliselt selle pahega küll ei võitle,» arvas endine maa-arst Madis Allik, kelle arvates on riigi alkoholipoliitika just seetõttu selline, nagu ta on, et väga suur protsent riigieelarvest tuleb alkoholi- ja tubakatoodete müügist.

Allik ei usu ka, et praegu kehtivad kellaajalised piirangud oleksid joomist vähendanud – kui ikka teatakse, et kell kukub, siis ostetakse rohkem varuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles