Eesti asub otsima e-residente

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendile Barack Obamale tehti Eesti ID-kaardi näidis kingituseks, kuid uue seaduse jõustumisel võiks maailma mõjukaim mees selle endale ka päriselt taotleda.
USA presidendile Barack Obamale tehti Eesti ID-kaardi näidis kingituseks, kuid uue seaduse jõustumisel võiks maailma mõjukaim mees selle endale ka päriselt taotleda. Foto: Sander Retel

Riigikogu võttis eile suisa 80 poolthäälega vastu valitsuse algatatud isikut tõendavate dokumentide seaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse, millega anti roheline tuli Eesti e-residentsuse jagamiseks välismaalastele. E-residentsus võimaldab isikule, kes ei ole Eesti kodanik ega Eesti välismaalasest elanik, anda isikut tõendava dokumendina välja digitaalse isikutunnistuse.

Siseministri käskkirjaga võib kaaluka avaliku huvi korral e-residendi digitaalse isikutunnistuse välja anda ka isiku taotluseta. E-residendi digi-ID loomine aitab kaasa välisriikides elavate välismaalaste kaasamisele Eesti majanduse, teaduse ja hariduse ning IT-keskkonna arendamisse, muutes Eesti maailmas unikaalse lahenduse pakkujana atraktiivseks majandus-, teadus- ja hariduskeskkonnaks. Seadus jõustub 1. detsembril.

Eile võttis riigikogus eelnõu kolmandal lugemisel sõna ka põhiseaduskomisjoni liige Rein Lang, kes käis idee anda ID-kaardi võimalused välismaalastele välja juba 2008. aastal Reformierakonna majandusmõtte konverentsil «Restart».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles