Üha rohkem HIV-positiivseid saab vajalikku ravi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV-test tuleks teha kõigil seksuaalselt aktiivsetel täiskasvanutel ja rasedatel naistel.
HIV-test tuleks teha kõigil seksuaalselt aktiivsetel täiskasvanutel ja rasedatel naistel. Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas eraldada reservist sotsiaalministeeriumile 1,65 miljonit eurot HIV/AIDSi ravimite soetamiseks.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Armo Vaski sõnul on lisaeelarve vajadus iga-aastane praktika, sest suureneb ka keskmine ravisaajate arv.

«Positiivsena võib välja tuua, et aasta-aastalt on kasvanud antiretroviirus- ehk ARV-ravi saajate arv, mis näitab seda, et teadlikkus ravi vajalikkusest HIV puhul on tõusnud ning ravi kättesaadavus on paranenud,» lausus Vask.

ARV-ravi on HIV-positiivsete puhul väga oluline, kuna see aitab hoida viirust organismis kontrolli all ning vähendab oluliselt ka nakkusohtu.

«Meie eesmärk on, et ravile jõuaksid ka kõik need, kes on juba diagnoosi saanud, kuid ei ole siiani ühel või teisel põhjusel arsti poole pöördunud,» lisas Vask.

Sel aastal on HIV/AIDS ravimeid saanud keskmiselt 2629 inimest, s.o 281 inimest rohkem kui mullu. Võrreldes 2012. aastaga kasvas mullu ravisaajate arv 358 inimese võrra.

2015. aasta eelarve on samas mahus nagu tänavugi ehk 10 426 019 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles