Hille Hanso: Türgi president Erdoğan on endale võimu väga hästi kindlustanud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Istanbulis elava Hille Hanso sõnul on homme Eestisse visiidile tulev Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan vastuoluline poliitik, kes on siiski suutnud võimu endale kindlustada.

Hanso rääkis ETV saates «Ringvaade», et Recep Tayyip Erdoğan on üks populaarsemaid poliitikuid, kes on Türgis alates Mustafa Kemal Atatürki valitsemisest saadik olnud, vahendas ERR Uudised.

«Tal on üle poole türklaste tugev ja soe toetus, ülejäänud pool suhtub temasse kriitiliselt või isegi vihkab teda, Erdoğan on väga vastuoluline poliitik, aga ta on ka väga osav poliitik ja endale võimu väga hästi ära kindlustanud,» lisas Hanso.

Suur kriitika tabas Erdoğani möödunud aasta lõpus, kui ta tahtis rajada Istanbulis Gezi pargi asemele kaubanduskeskuse ning inimesed selle vastu protestima tulid, politsei ajas rahva jõuga laiali ning oli ka hukkunuid.

Hanso tõdes, et see negatiivne maine saadab Erdoğani mõnel määral siiani, sest enne Gezi pargi sündmuseid oli ta armastatud suure hulga inimeste poolt, Gezi pargi protestide jõhker mahasurumine tõi aga tema vastu suured demonstratsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles