Ettevõtlus on võimalus, mitte kohustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art Café kohviku idee sündis Anne Nõgul sellest, et tollal ei olnud Rakveres kuigi palju kohvikuid, ja kuna tema erakool võttis keskmesse kunsti suuna, oli vaja ka kohta kunsti eksponeerimiseks ning noortele ürituste korraldamiseks.
Art Café kohviku idee sündis Anne Nõgul sellest, et tollal ei olnud Rakveres kuigi palju kohvikuid, ja kuna tema erakool võttis keskmesse kunsti suuna, oli vaja ka kohta kunsti eksponeerimiseks ning noortele ürituste korraldamiseks. Foto: Marianne Loorents

Anne Nõgu alustas ettevõtluses 1991. aastal kõigepealt eralasteaia ja erakooliga ning 2002. aastal tekkisid sinna kõrvale kohvik Art Café ja Art Hotell. Kool viis ta kokku inimesega, kes alguses pakkus kohviku ja hotelli ruumid rendile ning need hiljem talle ka ära müüs.

Ettevõtluses alustas ta oma põhimõtte tõttu, et kui kuskil on mingi probleem või tühimik, siis ei lähe ettevõtlik naine mitte kurtmise teed, vaid võtab võimalusel vastu väljakutse ise midagi ära teha. “Ära kiru, vaid proovi, kas sa saad teha paremini,” sõnastas Anne Nõgu oma kreedo. “Samas kui teaksime, mis meid ees ootab, siis paljusid asju me ilmselt ei alustaks,” lisas ta.

Anne Nõgu hinnangul peab ettevõtlusega tegelemiseks olema väga suur usk sellesse, mida tehakse, ning vankumatu tahe ja missioon koos sellega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles