Martin Padar võistleb kõrgetasemelisel turniiril kasahhi rahvusmaadluses

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar Pavlodaris
Martin Padar Pavlodaris Foto: Eesti Sumoliit

Kazakh kuresi Föderatsiooni kutsel võistleb Martin Padar väga tugevakoosseisulisel rahvusvahelisel kasahhi rahvusmaadluse turniiril, mis toimub täna Pavlodaris.

Kazakh kures (қазақ күресі) on üks iidsetest maadlusviisidest, mis sündis Kasahstani territooriumil V-VI sajandil. Selle maadlusviisi ajalugu on tihedalt seotud vanade Türgi legendidega, milles alati figureeris kurjusega võitlev vägimees (batõr).

Kaasajal võidab Kazakh kuresi tänu ala arendusfondi aktiivsele tegevusele kogu maailmas üha suuremat populaarsust. Laupäeval Pavlodaris toimuvale suurturniirile on organisaatorite kulul kutsutud 35 riigi 38 raskekaallast.

Enamus nendest on maailma paremikku kuuluvad judokad, kuid esindatud on ka kreeka-rooma ja vabamaadlejad. Võistlus toimub absoluutkategoorias ja auhinnafondis  on 150 000 USA dollarit. Võitjale on ette nähtud 100 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles