Õpetaja maha lasknud poisi võtsid kinni kooli töötajad

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto 15-aastase poisi Facebook´i kontolt.
Foto 15-aastase poisi Facebook´i kontolt. Foto: Facebook

Täna Viljandis Paalalinna koolis tunni ajal õpetaja revolvrist maha lasknud 15-aastase poisi pidasid kinni kooli töötajad ning noormees vastupanu ei osutanud. Praeguseks on nooruk viidud ülekuulamisele.

Praeguseks teadaolevalt toimus tulistamine koolitunni ajal ning tulistajaks oli 15-aastane sama kooli õpilane, teatas prokuratuuri pressiesindaja. Tulistamise tagajärjel hukkus 56-aastane naisõpetaja Ene Sarap.

Klassiruumis viibis tulistamise hetkel lisaks õpetajale ja tulistajale veel neli õpilast. Keegi teine vigastada ei saanud.

Kuriteos kahtlustatav nooruk kinnipidamisel vastupanu ei osutanud. Kooli personal võttis poisilt relva ning andis ta politseile üle.

Koolidirektor Aavo Palo ütles Postimehele, et tema ise oli see, kes pärast tulistamist klassiruumi läks ning relva kõrvale tõstis. Poiss olnud «vana rahu ise». Edasi rääkis tulistajaga juba kooli infojuht, kuni saabus politsei ja poiss üle anti.

Prokuratuur kinnitab, et õpilased on praeguseks väljaspool ohtu ning nad on koolimajast lahkunud. Politsei on ka koolimaja üle kontrollinud ning midagi kahtlast sealt ei leitud.

Esialgsetel andmetel tulistas nooruk oma isa revolvrist. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja, miks õpilane õpetajat tulistas ning kust pärines relv, mida selleks kasutati. Poiss on kahtlustatavana esialgu 48 tunniks kinni peetud. Pärast poisi ülekuulamist otsustab prokuratuur tema vahistamise taotlemise. Noorukil puudub varasem kriminaalne taust.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Uurimist viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles