Leedu annab tule eest pagevatele venelastele lihtsustatult viisa

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palanga rand.
Palanga rand. Foto: SCANPIX

Venelased pagevad põlengute ja palavuse eest Leedu puhkekodudesse, kirjutab uudistevõrk ELTA. Seetõttu otsustas lõunapoolseim Balti riik hakata neile erandkorras kiiremini ja lihtsustatult viisasid jagama.


Leedu asevälisminister Evaldas Ignataviciuse sõnul oli põrgupalavuse ja leekide käes kannatavate venelaste tung nende puhkekodudesse arutluse all ka ministeeriumis.

«Me saame suure hulga Leetu, Leedu kuurortpiirkondadesse nagu Druskininkai ja teised, tulemise taotlusi Venemaa ja teiste riikide põlengute tõttu,» rääkis Ignatavicius eile antud pressikonverentsil. «Nüüd töötame meie kuurortidega selle nimel, et need inimesed saaksid viisa erakorralise protseduuriga, kahe päeva jooksul.»

Leedu välisministeerium saatis juba oma Moskva saatkonda kirja, milles palus kasutusele võtta erakorralise protseduuri. Tavaliselt kulub Vene kodanikel Leedu viisa saamisele viis päeva, kiirkorras kolm päeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles