Pärnu lennujaam jääb renoveerimata

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaama juhi Erki Teemäe sõnul on praegu kõige tähtsam tagada lennuühendus saartega. Taustal äsja maandunud Ruhnu liinilennuk.
Pärnu lennujaama juhi Erki Teemäe sõnul on praegu kõige tähtsam tagada lennuühendus saartega. Taustal äsja maandunud Ruhnu liinilennuk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lennuturistid kaotanud Pärnu spaad küsivad abi riigilt, kes keskendub hoopis Rail Balticule.

Kui varem võeti Pärnu lennujaamas suviti vastu rahvusvahelisi tšarterlende Soomest ja Rootsist, siis sellest aastast see enam lennuraja seisukorra tõttu võimalik pole. Pärnumaa turismiettevõtjad haistavad ohtu oma tulule ja nõuavad, et riik paneks Pärnu lennujaama renoveerimisse sama palju raha kui Tartus.

Kuid nii majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kui ka Pärnu lennujaama haldav Tallinna lennujaam välistavad võimaluse, et Pärnu lennujaama tšarterlennuvõimeliseks muutmiseks kasutataks riigi või Tallinna lennujaama raha. Projekti tasuvusaeg oleks ülipikk, riigiabi andmise lennujaamadele keelas aga tänavu Euroopa Liit, mis nõuab, et lennujaamad end ise ära toidaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles