Värskeid lugusid lastekirjanduse riiulisse

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgneb ülevaade aasta lõpus ilmuvatest lasteraamatutest

Anzori Barkalaja, «Heatahtlik elevant, sassis kass ja muud: lugusid lastele ja laste vanematele», illustreerinud Piret Räni, Kirjastus Varrak

Anzori Barkalaja esimene lasteluuletuste kogu sisaldab toredaid luuletusi, mis pakuvad palju rõõmu lastele kui ka äratundmist nende vanematele.

Kairi Look «Lennujaama lutikad ei anna alla», kirjastus Tänapäev

Kiirelt populaarseks saanud lasteraamatuautori Kairi Loogi uus raamat on  lastejutukonkursi võidutöö, mille tegevus toimub vanas lennujaamahoones, mida soovitakse sulgeda - sellega pole aga nõus lennujaamas elavate sitikate seltskond, kes asuv vasturünnakule. Pildid on joonistanud Kaspar Jancis.

Piret Raud «Mina, emme ja meie igasugused sõbrad», kirjastus Tänapäev

Piret Raua uue lasteraamatu peategelased on kahekesi elavad ema ja poeg, kelle kortermajas on väga erinevaid naabreid. Loomulikult on kõik üht või teist pidi veidrad - nagu krokodill, kes ei soovi ühistu sisekorraeeskirjast kinni pidada.

David Walliams «Gängsta-memm», kirjastus Tänapäev

David Walliamsist on saanud hetke populaarseim inglise lastekirjanik, kelle iga uus raamat jõuab müügiedetabelite tippu. «Gängsta-memm» räägib loo vanaemast, keda tema lapselaps peab igavaks. Et lapselapse silmis huvitavam tunduda, valetab ta talle, et tegelikult oli ta vanasti rahvusvahelise haardega juveelivaras. See on lapselapse jaoks väga põnev, aga muidugi kaasneb nüüd see, et tulebki minna kroonijuveele röövima.

Liis Auväärt «Väike võlur Mattias», kirjastus Tänapäev

Ajakirjanik Liis Auväärti esimene raamat räägib kuueaastasest Mattiasest, kes tahab väga saada võluriks. Aga kuidas võluriks saadakse? Muidugi heade tegude abil! Kui Mattias leiab õuest kollase mängukaru, hakkab ta otsima tüdrukut, kes selle kaotanud oli. Otsingus löövad kaasa ka poisi uued tuttavad: öö valvur Alfred, kes elab riidekapis ja pehmekäpaline koll, kes venitab öösel lapsi pikemaks. Nüüd on Mattiasel korraga kaks elu – kuueaastase poisi ja väikese võluri oma. 

Ilmar Tomusk «Volli läheb tööle», kirjastus Tänapäev

4. raamatu jagu populaarseid Volli-lugusid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles