Urmas Reinsalu: Rõivas on istungite juhataja Mikseri juhitavas valitsuses

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser ja Taavi Rõivas.
Sven Mikser ja Taavi Rõivas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi tagasiastumisega lõppenud sündmused osutavad IRL-i esimehe Urmas Reinsalu hinnangul, et sotsiaaldemokraatide mõju valitsuses on kasvanud nii, et «praegu on roosa juba kogu valitsus».

«Ligi ei lahkunud oma sõnade pärast – seda ütlesid nii tema kui ka peaminister Rõivas, see oli poliitiline vastasseis, mis lahenes nii, et sotsiaaldemokraadid said oma tahtmise, nii kurja sõnasõda ma ei mäletagi – kindlasti mitte valitsusliidu seest, aga isegi valitsuse ja opositsiooni vahelt,» rääkis Reinsalu Vikerraadio saates «Opositsioonitund», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul on sotsiaaldemokraatide mõju praeguses valitsuses kasvanud ja see häirib oluliselt Reformierakonda.

«Taavi Rõivas püüdis kehtestada n-ö kehtestada Reformierakonna üle sotsiaaldemokraatide, aga see kukkus tal läbi, selle eest maksti Jürgen Ligi ministrikohaga, Taavi Rõivas on praegu valitsuse istungite juhataja Sven Mikseri juhitavas kabinetis,» ütles Reinsalu.

«Ühiskond ja selle psühholoogiline tervis on väga habras asi ja poliitikutel on väga raske neid asju parandada, küll aga on väga lihtne neid asju katki teha ja tõmmata lõhesid ühiskonna sees, minu meelest me peaksime otsima asju, mis ühendavad, mitte ei lõhesta,» taunis Reinsalu seda, et valitsuserakonnad mängisid üksteise vastu rahvusküsimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles