Äratuskell meile kõigile

Enn Siimer
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Siimer
Enn Siimer Foto: Elmo Riig / Sakala

TÄNA ON KOGU Eestimaa leinas: saadetakse ära koolitulistamises hukkunud õpetajat. Kui mitte avalikult, siis oma südames otsime kõik vastust küsimusele: mis ikkagi juhtus? Kas me oleksime saanud seda ära hoida, ette näha? Mida tähendab see meile kõigile, eriti aga meie koolile ja õpetajatele, meie noortele ja lastevanematele? Kas niisugused asjad võivad korduda? Küsimusi on palju, vastuseid napilt.

Sääraste sündmuste vastu pole keegi kindlustatud, kuid see ei tähenda, et me ei peaks mõtlema nendeks valmisoleku peale. See aitaks vältida faktoreid, mille kokkusattumine midagi niisugust võib põhjustada.

JUBA ON SPEKULEERITUD mõttega, et säärased asjad võivad sündida just suures koolis. Väikese maakooli endise juhina võin öelda, et seda võib juhtuda nii suures kui väikeses koolis. Suurus pole sugugi oluline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles