Signe Kivi astub taas Reformierakonna liikmeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kivi.
Signe Kivi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Kunstiakadeemia rektori teist ametiaega lõpetav Signe Kivi asub taas Reformierakonna liikmeks.

Kivi ütles intervjuus Postimehele, et ta ei välista tegevpoliitikasse naasmist, kuid ei öelnud otse välja, kas ta kandideerib märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

«Aga kandideerides või kandideerimata, taastan kindlasti oma erakondliku kuuluvuse,» ütles Kivi.

Ta märkis, et astus Reformierakonda 1998. aastal ja tol hetkel oli seal väga palju talle sümpaatseid inimesi. «Pean lugu liberaalsetest väärtustest ja isikuvabadustest ning mulle tundub, et see on midagi, mis on sellele maailmavaatele võib-olla olulisem kui teistele. Ütleme ausalt, erakondade platvormid on üpriski ühtlustunud,» rääkis Kivi.

Kivi sõnul on erakonda mittekuulumine hea akadeemiline tava ja välja astumist lubas ta kümne aasta eest rektoriks kandideerides.

«Kümme aastat esindasin akadeemiat ja teatud väärtusi ning pidin arvestama eri vaadetega, kuid eelkõige tegelesime ja tegeleme siiski kunstiga. Mind on alati huvitanud olla kohas, kus sünnivad otsused, sekkuda, öelda välja oma arvamus, püüda midagi ära teha ja mingeid protsesse tagant lükata. Arvan, et mõned asjad on ka õnnestunud,» lausus ta.

Eesti Kunstiakadeemia rektor saab olla ametis maksimaalselt kaks viieaastast ametiaega. Kunstiakadeemia uus rektor astub ametisse tuleva aasta aprillis.

Signe Kivi kuulus Reformierakonda 4. detsembrist 1998 kuni 1. jaanuarini 2006.  Aastatel 1999-2002 oli ta Siim Kallase juhitavas valitsuses kultuuriminister. Kivi astus 2002. aasta augustis kultuuriministri kohalt tagasi, kui selgus, et Kultuurkapitali juht Avo Viiol on varastanud miljoneid kroone.

Signe Kivi kuulus asendusliikmena aastatel 1999-2003 tegutsenud riigikogu 9. koosseisu. Ta oli ka aastatel 2003-2007 tegutsenud 10. riigikogu liige, kust ta 2005. aastal lahkus ja asus kunstiakadeemia rektori ametikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles