DNA-andmete riikidevaheline vahetus on leidnud kümneid kokkulangevusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

DNA-andmete riikidevaheline vahetus on tuvastanud erinevate kuritegude osas kümneid kokkulangevusi, mis on abiks süütegude lahendamisel.

Eestis toimunud kuritegude sündmuskohalt leitud DNA ja välisriigi isikute DNA-andmete vahel leiti mullu seni avastamata kokkulangevusi 45. Pärast kokkulangevuste valideerimist teavitati neist 32 osas politseid. Eesti andmebaasis olevad isikud on andnud 188 kokkulangevust välisriigi andmebaasis olevate sündmuskohaprofiilidega.

Justiitsministeeriumi kinnitusel on Eesti DNA-andmete osas andmevahetuses 11 riigiga ehk Soomega, Bulgaariaga, Hispaaniaga, Poolaga, Rootsiga, Leeduga, Hollandiga, Austriaga, Rumeeniaga, Slovakkiaga ja Prantsusmaaga.

Eesti kohtuekspertiisi instituut edastab andmed kokkulangevuste kohta politsei- ja piirivalveameti kriminaalteabe büroole, kes siis edastab info menetlejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles