Soome tudeng Tallinnas: minu kaasmaalastel jääb siin parim nägemata

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annina Närhi
Annina Närhi Foto: Erakogu

Annina Närhi on Tallinna Ülikoolis humanitaarteadusi õppiv soomlanna, kes on reisinud Eestis ning mõtisklenud soomlaste ning eestlaste erinevuste üle. Annina ironiseerib soomlaste viinaturismi ja räägib eestlaste ning soomlaste erinevusest.

Annina meelest on Eesti Soomega sarnane, eelkõige kliima ning inimeste olemuse poolest. «Eestlased ja soomlased on oma olemuselt sarnased. Eestlased on võib-olla natuke häbelikumad. Ma ei uskunud, et see on võimalik, kuid pidin üllatuma. Mõlemad on töökad ja ausad, kuid mulle tundub, et soomlased on natuke ambitsioonikamad, » sõnas Annina.

Tallinnasse elama asudes avaldas tudengineiule kõige suuremat muljet Tallinna vanalinn ning Nõukogude pärand, mida Soomes ei ole. «Kui minu sõbrad või sugulased on käinud Eestis, siis nad on teinud seda korduvalt, aga näinud mitte midagi,» ironiseerib Annina soomlaste viinaturismi.

«Tavaliselt ma korraldan, et nad siia reisides ka midagi näeksid. Üks koht, kuhu mulle neid meeldib viia on Patarei vangla, sest minu jaoks oli seal käimine võimas kogemus,» lisas Annina, kuidas ta oma tuttavatele Tallinnat tutvustab.

Annina sõnul on Tallinna pargid väga ilusad ning igal soomlasel tasuks ära käia Kalamajas. Ööelu kommenteerides meeldivad talle eelkõige Red Emperor, Protest ja Hell Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles