Rahvas jäi segaduse tõttu Balti jaamas rongist maha

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaamas saab rongi siseneda mitmelt perroonilt.
Balti jaamas saab rongi siseneda mitmelt perroonilt. Foto: Liis Treimann / Postimees

Vastuolulise info tõttu jäid reede õhtul kümned inimesed Viljandi rongist maha, Elroni kinnitusel on tegu sõitjapoolse eksimusega.

«Ootasin nagu teisedki viiendal perroonil 19:34 väljuvat Tallinn-Viljandi rongi,» kirjutas Helena. Naise kinnitusel oli tabloo peal kirjas Viljandi/Pärnu, kuigi selle rongi puhul ei toimu ümberistumist Pärnu rongile Lelle jaamas. Helena sõnul oli perroonil u 50 inimest.

«Teadvustaja ütles «Reis Tallinn-Viljandi väljub 10 minuti pärast viiendalt teelt», aga ainuke asi mis puudus oli rong,» kirjeldas naine asjade käiku. Kuigi inimesi tuli juurde, rongi ikkagi polnud, kuigi teavituse kohaselt jäi rongi väljumiseni veel viis minutit. «Mõtlesin, et midagi peab olema väga valesti, et rongi ees pole, et äkki teavitaja eksib,» kirjutas naine. Ta läks uurima esimese, teise ja kolmanda perrooni juurde, et äkki läheb rong sealt. Otsitud Viljandi rong oligi esimesel teel ja väljumiseni oli paar minutit.

«Jooksin rongile, mis oli täiesti puupüsti täis ning ootasin piletimüüjat. Kui ütlesin talle, et viiendal teel oli selline olukord ning rongi täis inimesi jäi maha, siis ütles vaid «Ma ei ole täna veel rongist välja saanud ja ei oska kommenteerida» ning müüs rahulikult pileteid edasi,» kirjutas naine.

Elron kontrollis Tarbija24 pöördumise peale üle reedesed teavitused. «Minuni jõudnud andmete põhjal julgen uskuda, et siin on tegu lihtsalt kliendipoolse eksimisega,» ütles Elroni kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik.

Reedel väljus reis 243 (19:34 Tallinn-Viljandi) tema kinnitusel nii, nagu oli stendil ja heliteavituses välja kuulutatud, viiendalt teelt. «Üheks eksituse põhjuseks võib olla see, et samal ajal (19:33) saabus kuuendale teele reis Viljandi/Pärnu-Tallinn ja ka see teavitus oli tablool välja toodud,» selgitas Vahtrik. Teiseks segaduse põhjuseks pakkus ta välja, et Balti jaamas ei ole teede numbrid järjestikku, vaid jadas «..., 5, 4, 1, 6, ...». Selle otsuse on teinud infrastruktuuri ettevõtja lähtudes erinevatest tehnilistest tingimustest. «Kolmandaks võis tekitada eksimuse see, et rongi väljumine toimub «teelt», mitte «platvormilt» - reeglina avab rong Balti jaamas uksed mõlema külgneva platvormi suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles