Gluteenivaba söögikoht Kivi, Paber, Käärid avab detsembris uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi loomelinnakus avab uksed gluteenivaba toidukoht Kivi, Paber, Käärid.
Telliskivi loomelinnakus avab uksed gluteenivaba toidukoht Kivi, Paber, Käärid. Foto: Toidukoha Kivi,Paber,Käärid koduleht

Detsembri esimestel nädalatel avab Telliskivi Loomelinnakus uksed uudne lokaal Kivi, Paber, Käärid. Lisaks täiesti gluteenivabale köögile lubatakse külastajaile ka muusikaelamusi.

«Uude söögikohta oleme paigutanud 80 istekohta, nädalavahetuste pidustustele ootame 300 - 400 külastajat. Tulevikuplaanidesse mahub suvel avatav neljakümnekohaline päikesepaisteline terrass koos väligrilliga,» avaldas söögikoha eestvedaja Tanel Tatter.

Sööjaid lubatakse rõõmustada võimalikult kodumaise toiduga, komponentideks segu talutoodangust ja sertifitseeritud mahetoodetest. «Peame tooraineid valides oluliseks, et toodang oleks võimalikult vähe töödeldud,» rääkis Tatter.

Täielikult puuduvad menüüs gluteeni sisaldavad teraviljatooted ja omega-6 rikkad taimeõlid. «Meie köögi missioon on seejuures tõestada, et kõrge kvaliteediga tervislik toit võib äärmiselt apetiitne välja näha ning maitsemeeltele hellitavat naudingut pakkuda,» kinnitas Tatter.

Hinnatase saab olema Tallinna keskmine. «See saab olema niisugune koht, kus tavainimene saab lihtsalt hästi süüa,» rääkis Tatter.  «Kasutame palju kookosrasva, taignatooteid asendab näiteks riivitud lillkapsa, mozzarella juustu ja munamassi segu,  juustukoogi põhi on mandlijahust,» rääkis Tatter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles