Rõivas ministrikandidaatide valikust: Keit ja Mati on end poliitikutena tõestanud

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värsked ministrikandidaadid Mati Raidma ja Keit Pentus-Rosimannus, nende ees jagab ajakirjanikele selgitusi peaminister Taavi Rõivas.
Värsked ministrikandidaadid Mati Raidma ja Keit Pentus-Rosimannus, nende ees jagab ajakirjanikele selgitusi peaminister Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Taavi Rõivas põhjendab Keit Pentus-Rosimannuse kandidatuuri välisministri kohale ja Mati Raidma kandidatuuri keskkonnaministri kohale nende pikaajalise kogemusega poliitikas.

«Keit ja Mati on pikaajalise kogemusega ja ennast tõestanud poliitikud. Arvestades seda, olen ma kindel, et nad saavad uutes ametites hästi hakkama,» selgitas Rõivas oma valikut.

Välisministri isiku puhul lähtus Rõivas enda sõnul sellest, et kandidaadil oleks eelnev valitsuskogemus. Keskkonnaministri ametisse eelistas ta aga põhjaliku parlamendikogemusega inimest, kuna selles valdkonnas on lähiajal vaja riigikogus kaitsta mitmeid algatusi.

Peaminister läheb uute ministrikandidaatide ametisse nimetamiseks president Toomas Hendrik Ilvese juurde 17. novembril.

Pentus-Rosimannus soovib välisministrina jätkata senist välispoliitilist suunda ja töötada selle nimel, et Eesti julgeolek ja areng oleks tagatud. «Välisministri üks ülesannetest on kanda hoolt, et võimalikult palju rahvusvahelisi välispoliitilisi otsuseid kujundataks Eesti osalusel, et Eesti oleks nähtav, et me oleksime hinnatud ja usaldusväärne partner. Kõige tähtsam on muidugi praegu julgeolekupoliitika,» rääkis tulevane välisminister.

Tulevane keskkonnaminister Mati Raidma tõdes, et ta on keskkonnavaldkonna inimestega koos erinevaid kriise lahendanud ajal, mil ta oli päästeameti peadirektor. «Mul on suur au tulla Eesti parimasse meeskonda - vabariigi valitsusse.»

Raidma lubab jätkata ministriametis Pentus-Rosimannuse põhimõtetega ning viia seni algatatud projektid lõpuni. «Sinna hulka kuuluvad Nabala kaitseala ja keskkonnatasude temaatika. Praegusel hetkel on kindlasti oluline teema Eesti idapiir, mille puhastamise eest seisan hea. Samuti on merereostuse likvideerimise võimekus teema, mis vajab arengut,» sõnas Raidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles