Mikser: välispoliitika on Pentus-Rosimannusele uus valdkond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser
Kaitseminister Sven Mikser Foto: Martin Ilustrumm

Reformierakonna poolt välisministri kandidaadiks esitatud Keit Pentus-Rosimannus on väga kogenud poliitik, kuid samas välispoliitiline kogemus tal puudub, ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Sven Mikser.

«Keit Pentus-Rosimannus on väga pikaajalise staažiga poliitik, ta on poliitikas ülimalt kogenud ning ka kabinetiministrina ülimalt kogenud,» ütles Mikser BNSile. Samas märkis SDE esimees, et välisministeeriumi töövaldkond on Pentus-Rosimannuse jaoks ilmselt valdkond, mis erineb sellest, mis ta seni teinud on.

«Ta [Pentus-Rosimannus] on seal [välisministeeriumis] töötanud ametikuna ja töötanud [välis]ministri lähikonnas, aga ta ta ei ole välispoliitika kujundamisel seni aktiivselt oma seisukohtadega osalenud,» sõnas Mikser.

Mikser lisas, et tema isiklik eelistus on alati poliitikute, mitte spetsialistide valitsus.

Mikser nentis, et välisministri portfell on koalitsioonileppe kohaselt SDE koalitsioonipartneri ehk Reformierakonna oma.

«Kui koalitsioonipartner valis uuteks ministriteks need kandidaadid, siis kindlasti oleme meie koalitsiooni teise osapoolena valmis tegema kõik, et neid toetada ja aidata, et nad võimalikult kiiresti tuleksid uute väljakutsetega toime,» sõnas Mikser.

Täna kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekul välisministri kandidaadiks erakonna aseesimehe, praeguse keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse ja keskkonnaministri kandidaadiks senise riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles