Simson: Pentus-Rosimannusel ja Raidmal pole neis valdkondades kogemust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: PP

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni hinnangul puudub välisministriks saaval keskkonnaministril Keit Pentus-Rosimannusel ja keskkonnaministriks saaval riigikogu liikmel Mati Raidmal peaaegu igasugune kogemus valdkonnas, mida nad juhtima asuvad.

«Keit Pentus-Rosimannus ja Mati Raidma on küll Reformierakonna tunnusnäod, kuid Pentus-Rosimannuse puutumus välispoliitikaga on olnud vaid lühiajaline töö välisminster Kristiina Ojulandi nõunikuna. Mati Raidmal pole keskkonna valdkonnaga sellistki sidet,» ütles Simson BNSile.

Simson lisas, et kui nädala alguses tunnustati Reformierakonda selle eest, et rahandusministriks toodi valdkonna ekspert Maris Lauri, siis nüüd on need plusspunktid nullitud.

«Siit võib välja lugeda, et selle valitsuse allesjäänud kolmel kuul tegeletakse vaid valimiskampaaniaga ning ministri tööd võetakse vaid kui võimalust kahele poliitikule rohkem hääli teha. Senimaani on Reformierakond oma tipp-poliitikuid pillutanud valimisringkondade vahel ja pole hoidnud koduringkondasid. Nüüd on selline liigutamine jõudnud ministeeriumite tasandile,» lausus Simson.

Reformierakonna juhatus otsustas tänal esitada ametist lahkunud Urmas Paeti asemel uueks välisministriks Pentus-Rosimannuse ning keskkonnaministriks Raidma.

Senine välisminister Urmas Paet lahkus esmaspäeval ametist ja ta asub tööle Euroopa Parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles