Töövõimereformi arutelul saab sõna ka teine puuetega inimeste esindaja

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Sihver pidi end abiliste toel 20. oktoobril Stenbocki maja treppidest üles vinnama, et anda peaminister Taavi Rõivasele üle puuetega inimeste petitsioon.
Tiia Sihver pidi end abiliste toel 20. oktoobril Stenbocki maja treppidest üles vinnama, et anda peaminister Taavi Rõivasele üle puuetega inimeste petitsioon. Foto: Tairo Lutter

Puuetega inimeste koja (EPIK) esimehe Monika Haukanõmme kõrval saab homme riigikogus riiklikult tähtsa küsimusena arutlusele tuleva töövõimereformi teemal sõna ka liikumispuudega inimeste liidu juhatuse liige Tiia Sihver.

Eilne ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera» edastas, et töövõimereformi arutelul riigikogus soovitakse sõna anda ka neile inimestele, kes sel teemal avaliku pöördumise algatasid ja riigikogule esitasid, kuigi esialgu sotsiaalkomisjon seda vajalikuks ei pidanud ning muudatus sündis opositsiooni survel.

Samas märkis uudistesaade, et riigikogu kodukord ei näe ette päevakorra muutmist töönädala keskel ja kas seda saab siiski teha, peab arutama riigikogu juhatus.

Täna pärastlõunal teatas riigikogu pressitalitus, et sotsiaalkomisjon tegi riigikogu juhatusele ettepaneku lisada homsel arutelul ettekandjaks lisaks Monika Haukanõmmele ka teine puuetega inimeste esindaja Tiia Sihver. Riigikogu juhatus toetas ettepanekut.

Kuna esmaspäeval kinnitati päevakord nelja ettekandega, siis ei saa riigikogu aga viiendat ettekannet lisada, mistõttu palus sotsiaalkomisjon ettekande asemel riigikontrollilt ekspertarvamust kirjalikult, selgitas riigikogu esimees Eiki Nestor.

Puudega inimeste ja omastehooldajate esindusorganisatsioonid, nende toetajad ja partnerid esitasid riigikogule kollektiivse pöördumise töövõimereformi kohta 20. oktoobril. Pöördumisele on alla kirjutanud 18 organisatsiooni.

Olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelul «Töövõimereformist ja puuetega inimeste olukorrast» teevad ettekanded veel tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ja sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.

Arutelu saab vaadata ka Postimehe veebi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles