Burkina Faso kukutatud presidendi partei juht vahistati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkina Faso tagandatud president Blaise Compaore.
Burkina Faso tagandatud president Blaise Compaore. Foto: SCANPIX

Burkina Faso kukutatud presidendi Blaise Compaoré erakonna juht on vahistatud, teatasid kolmapäeval julgeolekuallikad.

«Sõjaväepolitsei kutsus Assimi Kouanda välja pärast avaldusi, mis kutsusid üles avalikku korda rikkuma ja meeleavaldusi korraldama,» ütles üks ohvitser uudisteagentuurile AFP. Poliitik vahistati, täpsustas teine allikas.

Sõjavägi võttis Burkina Fasos võimu pärast seda, kui 27 aastat riiki juhtinud president Compaoré rahvarahutuste sunnil oktoobri viimasel päeval tagasi astus.

Sõjavägi nimetas ajutiseks riigijuhiks presidendi kaardiväe ülema asetäitja Isaac Zida.

Rahvusvaheline kogukond nõuab, et sõjavägi annaks kiiresti võimu tsiviilvalitsusele tagasi ja see Lääne-Aafrika riik põhiseadusliku korra juurde naaseks.

Aafrika Liit andis esmaspäeval Burkina Fasole tsiviilvõimule naasmiseks kaks nädalat, ähvardades vastasel korral sanktsioonidega.

1960. aastal Prantsusmaast lahku löönud Burkina Faso kandis koloniaalajal Ülem-Volta nime. 1984. aastal sai riigi nimeks Burkina Faso, mis tõlkes tähendab «sirgeselgsete meeste maa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles