Konsul: Eston Kohvri tervislik seisund on hea

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus. Foto: TASS / Scanpix

Eesti konsul Signe Matteus kohtus täna viiendat korda Moskva Lefortovo vanglas Eston Kohvriga, konsul ütles pärast tund aega kestnud kohtumist, et Kohvri tervislik seisund hea.

Matteus ütles Kohvrile, et Eesti tegeleb jätkuvalt intensiivselt tema võimalikult kiire Eestisse naasmisega.

Samuti viis konsul Kohvrile toiduaineid ja muud vajalikku ning edastas sõnumeid lähedastelt. Konsul leppis kokku, et külastab Kohvrit uuesti lähiajal, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Kohtumine kestis umbes tund aega. Nagu ka kõik eelmised kohtumised, toimus tänane kohtumine vanglatöötajate juuresolekul. Vastavalt Venemaa seadustele võimaldatakse konsulil Kohvriga kohtuda maksimaalselt kaks korda kuus.

Välisministeerium jätkab jõupingutusi, et konsul saaks võimalikult tihti Eston Kohvriga kohtuda.

Eesti on taotlenud Venemaa võimudelt Eesti arstile luba Kohveri meditsiiniliseks läbivaatuseks, kuid Vene võimud ei ole sellele taotlustele seni vastanud.

Eesti kaitsepolitsei teatas 5. septembril, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult Eston Kohvrilt ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB teatas sama päeva õhtul, et operatiivtöötajad pidasid Kohvri kinni Venemaa poolel Pihkva oblastis. Prokuratuur esitas Kohvrile süüdistuse spionaažis.

Moskva kohus pikendas 31. oktoobril Eston Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 5. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles