Hamilton asus vallandamisohtu sattunud Buttonit kaitsma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Jenson Button.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Jenson Button. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sari on löönud kihama kuulujuttudest, et 2009. aastal maailmameistriks tulnud Jenson Button saab tänavuse hooaja järel McLareni meeskonnast kinga ja tema asemele palgatakse Ferrari sõitja Fernando Alonso. Mitu aastat Buttoniga ühes tiimis sõitnud Lewis Hamilton asus 34-aastast kaasmaalast kaitsma ja teatas selliste juttude valguses, et McLaren ei pea välja vahetama mitte sõitjat, vaid oma masina.

Vormelimaailmas on seis McLareni, Buttoni ja Alonsoga segane. Ühelt poolt on teada, et Ferrari rooli istub uuest hooajast Alonso asemel Sebastian Vettel, aga samas pole seda ametlikult välja hõigatud ja hispaanlane pole ka ise avalikustanud, kus ta oma karjääri jätkab. Rohkelt on Alonsot seostatud just McLareniga, ent kuna tiim tahab ka järgmisel aastal jätkata tänavu seal sõitva 22-aastase Kevin Magnusseniga, tähendaks see lahkumist 34-aastase Buttoni jaoks.

F1 sarja hetkeliider Lewis Hamilton pole aga asjade sellise käiguga nõus ning andis mõista, et Buttoni lahkumine kuninglikust võidusõidusarjast oleks kaotus. «Jenson on siin sarjas parem sõitja kui suurem enamus. Ta on hea sõitja, seega ei ole see kuidagi loogiline,» rääkis Hamilton kaasmaalasest, kellega nad sõitsid McLarenis koos aastatel 2010-2012.

«Kui mul oleks meeskond, siis tahaksin teda sinna. Ta on igale tiimile väärt lisandus. MCLaren ei vaja paremat sõitjat - neid ei olegi väga palju olemas -, vaid nad vajavad paremat autot,» teatas Hamilton.

Tänavuse F1 sarja lõpuni on jäänud sõita kaks etappi, väidetavalt ootab McLaren Alonsolt tiimiga ühinemise kohta vastust just kahe viimase võidusõidu vahele jääval ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles