Galerii: arstid ja haiglad astusid sammu töörahu nimel

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiklik lepitaja ettepanekul sõlmiti täna sotsiaalministeeriumis arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu, õdede liidu ja kiirabi liidu ning haiglate liidu vahel eelkokkuleppe, mis tagab töörahu.

Sõlmiti eelkokkulepe, kuna haigekassa eelarve ja tervishoiuteenuste loetelu kinnitamise protsess alles käib, siis ei ole kollektiivlepingu tingimuste täitmiseks vajalike rahaliste vahendite olemasolu tööandjatele praegu tagatud. «Teeme pooltele ettepaneku sõlmida tingimuslik eelkokkulepe, milles kirjeldatakse sõlmitava kollektiivlepingu tingimusi,» selgitas riiklik lepitaja Henn Pärn.

«Oleme jõudnud tööandjatega ühisele arvamusele, missugune peaks kahel järgmisel aastal olema arstide, õdede ja hooldajate palgakomponent haigekassa hinnakirjas. Kas jõutakse ka tervishoius tegeliku töörahu tagava kollektiivlepinguni, oleneb nüüd eelkõige tervise- ja tööministri Urmas Kruuse ja haigekassa otsustest. Haigekassa ja riigi 2015. aasta eelarves tuleb teha vajalikud muudatused ja minister Kruuse peab andma kirjaliku kinnituse, et kokkuleppele vastavalt koostatakse ka 2016. aasta eelarved,» teatasid tervishoiutöötajad.

«Novembri lõpuks valmiva haigekassa 2015. aasta eelarve II versiooni koostamisel arvestame läbirääkimiste käigus sõlmitavate kokkulepetega, mis on oluliseks sisendiks ressursside jaotamisele erinevate valdkondade vahel,» ütles haigekassa avalike suhete juht Katrin Romanenkov.

«Haigekassa osaleb protsessis ning teeme kõik meist oleneva, et anda igakülgset infot ravikindlustuse võimalustest ning toetada kokkuleppe saavutamist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles